Muzikanten Accelerando succesvol tijdens Zeeuws solistenconcours!

Zaterdag 9 april jl. werden 31 van de 38 optredens tijdens het Zeeuwse Solistenconcours te Sint-Annaland ingevuld door onze vereniging. Het jurylid Wim Laseroms beoordeelde de blazers en slagwerkers op hun individuele kwaliteiten. Met 15 keer een 1e prijs (waarvan twee met onderscheiding en lof van de jury) en 16 keer een 2e prijs wordt teruggekeken op een geslaagd solistenconcours.

Onderdeel van de opleiding
Als vast onderdeel van hun muziekopleiding nemen muzikanten van onze vereniging jaarlijks deel aan het solistenconcours. Deze wordt georganiseerd door de Zeeuwse Muziek Bond (ZMB). Tot twee jaar geleden reisde Accelerando hier voor af naar Vlissingen, echter wegens de vele deelnemers van de vereniging heeft de ZMB besloten om het solistenconcours voortaan in Sint-Annaland te laten plaatsvinden. Hierdoor wordt het voor de Accelerando-muzikanten nog gemakkelijker om deel te nemen. Hierna volgt de uitslag. Bij 80 of meer punten wordt een 1e prijs toegekend.  

De uitslag
Jeugddivisie:
(jongeren t/m 12 jaar): Daniël Geluk (72), Daan Vogelaar (72), Tesse Quist (75), Anne Mol (80), Dominique Westdorp (77), Gwen Westdorp (71), Elody Quist (76), Sietske van Vossen (78), Sienna Kok (78), Maureen Westdorp (82), Nienke van Vossen (87), Esmee Westdorp (80). Vijfde divisie: Maarten Löhrer (78), Sibu van ’t Hof (73), Emma van Hemert (78), Lillian Löhrer (80). Vierde divisie: Swen Uijl (73), Julia Geluk (74), Dyon Quist (83), Anne Ligtendag (81), Petrina Geluk (75), Anna van de Mheen (76), Jasmijn van Popering/Marit van Winkelen (83). Derde divisie: Menno Vroegop (76), Martijn Hage (85), Marleen van der Moere (81), Chantal Hage (90), Esther van Hemert (81). Eerste divisie: Laura Vroegop/Imara Vroegop (85), Cindy Versluis/Annet Bentschap-Knook (91), Jirsca Vroegop/Anita Kloet (92), Imanda van Vossen/Hans Goedegebuure (87)

Onderscheiding van de jury
In de jeugddivisie ging Nienke van Vossen naar huis met de beker voor de hoogst behaalde score. Het moeder/dochter-duo Jirsca Vroegop en Anita Kloet speelden een 1e prijs met onderscheiding en lof van de jury bij elkaar en ontvingen daarnaast ook een beker voor de hoogst behaalde score tijdens dit concours. Ook een 1e prijs met onderscheiding en lof van de jury was er voor Chantal Hage en het duo Cindy Versluis/Annet Bentschap-Knook.  

Podiumervaring
De begeleiding op piano werd verzorgd door Adriaan Hoek. De muzikanten van Accelerando hebben tijdens dit concours podiumervaring opgedaan en kregen ook waardevolle tips en inzichten voor de verdere muzikale ontwikkeling. We zijn trots op deze toppers!  

Facebook

Login