Accelerando's eerste seniorenactiviteit in een reeks van vier, was gezellig en sfeervol!

Ruim dertig bezoekers kwamen af op het gevarieerde programma dat speciaal voor hen was samengesteld. Na een openingswoord van voorzitter Jack Westdorp, volgde een primeur. Het allereerste optreden van de groep 7 Orkestklas van o.b.s. De Casembroot, onder leiding van dirigent Pieter-Jan van den Berg! Spannend voor deze jonge muzikanten, waarvan het merendeel nog maar veertien lessen heeft gevolgd. 

Presentator en zangdocent Anne Marijke de Jong interviewde de jeugdige blazers en slagwerkers. De leerlingen Anne, Sietske, Dominique en Elody zitten naast de orkestles, ook via Accelerando op les bij de Zeeuwse Muziekschool. Zij vervolgden het programma met enkele leuke liedjes.

Muziekschooldocenten Esther van der Linden, Marijke Poppe, Ronald Baljeu en Franky de Cock vormden een gelegenheidscombo en brachten een afwisselend programma van jazzy muziek en rustige luisternummers. Afsluitend liet de orkestklas weer van zich horen.

De ochtend was de eerste in een reeks van vier culturele seniorenactiviteiten. Zowel de orkestklas als deze activiteiten behoorden tot de doelstellingen van Accelerando's MegaMuziekMarathon in oktober 2015. De activiteiten worden dit jaar georganiseerd, in het kader van onze 135e verjaardag.

De tweede activiteit is gepland op vrijdag 27 mei. Het heeft alles te maken met vier A's: Asperges, Aardbeien, Ansjovis en Aardappelen. Schrijver Paul Asselbergs uit Bergen op Zoom heeft deze alle vier omschreven. Pierre van Broekhoven heeft één en ander op muziek gezet en voert dit deze middag uit samen met zangeres Janine Vroegop.

Facebook

Login