Dit jaar organiseren we alweer voor de 16e keer onze Maximale Rommelmarkt!
 

Met de komst van Prinses Maxima in 2001 werd haar naam op ludieke wijze verbonden aan de veel grotere opzet van onze jaarlijkse rommelmarkt op Koninginnedag, tegenwoordig Koningsdag. Deze markt is toen ook verhuisd naar de ruime veilinghallen aan de rand van het dorp. Voor onze muziekvereniging is het de belangrijkste financiële actie van het jaar. Tegelijk is het een evenement waar velen, en zeker niet op de laatste plaats wij zelf, veel plezier aan beleven.

Al tientallen jaren organiseren we rommelmarkten. Voorheen deden we dat in de SaKoFaHal aan de Bierensstraat. Ondanks de beperkte ruimte kon ook in die tijd steeds van succes gesproken worden. Waar onze rommelmarkten toen al om bekend stonden, was vooral de gezelligheid. Koninginnedag, tegenwoording Koningsdag, is een feestdag en voor veel Setallanders hoort daar al vele jaren een bezoek aan Accelerando’s rommelmarkt bij. Het is dé ontmoetingsplaats in de ochtenduren. Met onze verhuizing naar de veiling is dat zo gebleven. En gelukkig maar, want daar hebben we onze gasten ook veel meer te bieden!

Slagroomtaart
Daarmee bedoelen we niet alleen de ruim 2000m2 aan tweedehands spulletjes maar ook op verschillende nevenactiviteiten: Sinds de vernieuwde opzet in 2001 hebben we bij onze rommelmarkt bijvoorbeeld ook een plantenmarkt. Er is een uitgebreid terras waar men onder andere kan genieten van een bakje koffie met een eigengebakken kakelverse oliebol. Voor de wat grotere honger zijn er broodjes te verkrijgen met een warme snack. Rond de klok van 12.15 uur is er verkoop bij opbod van bijzondere spullen. Een attractie op zich! Klassieker op onze rommelmarkten is natuurlijk het Rad van Avontuur, waar prachtige prijzen te winnen zijn! Wie is er nu nog nooit met zo’n overheerlijke slagroomtaart naar huis gegaan?
 

Belangrijkste bron
De voorbereidingen voor deze 16e editie zijn in volle gang. Naast een gezellig evenement voor jong en oud is de rommelmarkt onze belangrijkste bron van inkomsten. Met dat geld kunnen we blijven investeren in het instrumentarium en het opleiden van nieuwe muzikanten, zodat ook zij in de toekomst tijdens diverse activiteiten een muzikale bijdrage kunnen blijven leveren in de Sint-Annalandse gemeenschap en daarbuiten.

Accelerando’s 16e Maximale Rommelmarkt vindt plaats op Koningsdag, woensdag 27 april, van 10.00 tot 13.30 uur in de veiling, Langeweg 11, te Sint-Annaland.

Facebook

Login