Onze slagwerkgroep is één van de ensembles dat optreedt tijdens Musica Passionata.

Dit concert, georganiseerd door koperensemble Avancement, vindt plaats op zaterdagavond 12 november, om 19.30 uur, in onze muziekzaal. De presentatie is in handen van Jacqueline Heijboer.

Naast de swingende percussie van de slagwerkgroep, en de koperen klanken van het ensemble, zijn er de warme tonen van blaaskwintet Fuvósötös uit Bergen op Zoom. De slagwerkers, onder leiding van Johan van Vossen, spelen imposante stukken als Ringing the Bells en Myth of the Phoenix. Ook spelen ze enkele werken samen met Avancement. Denk daarbij aan het mysterieuze Dragonborn en het Afrikaanse Kongolela.

Het koperensemble, onder leiding van Pierre van Broekhoven, speelt in hun eigen programma muziek dat uiteenloopt van Watermusic van Händel via de Amerikaanse mars Washington Post tot het jazzy Autumn Leaves. Fuvósötös, overwegend bestaand uit houten blaasinstrumenten als de hobo, klarinet en fagot, brengt enkele delen uit de Serenade voor Blaaskwintet, Five Easy Dances en het alom bekende In Holland staat een Huis.

Ook luisteren? Kaarten voor deze muzikaal zeer gevarieerde avond kosten € 7,50 en zijn vanaf maandag 24 oktober te koop bij Boekhandel Heijboer.

Facebook

Login