Op zaterdagavond 16 december sluiten wij het jaar af met Accelerando's Christmas Carol. 

Accelerando sluit het jaar 2017 af met het bekende kerstverhaal van Charles Dickes, A Christmas Carol. Dit concert organiseren we op zaterdagavond 16 december. Een unieke avond die bij te wonen is in de sportzaal van de Wellevaete. (Lees verder onder de posters)Dit jaar een extra bijzonder kerstconcert. U kent vast het verhaal van mister Scrooge wel, de gierigaard die niet van Kerstmis houdt. Een klassieker van de beroemde schrijver Charles Dickens, die leefde in de 19e eeuw. Het fanfareorkest van Accelerando, onder leiding van dirigent Anton Weeren, brengt dit verhaal tot leven, samen met toneelgroep De Rederijkers. De samenspeelgroep onder leiding van dirigent Pieter-Jan van den Berg, de slagwerkgroep onder leiding van instructeur Johan van Vossen, en het Dickens-koor van Kir Royal onder leiding van dirigent Pierre van Broekhoeven, zullen deze avond ook muzikaal vullen. 

A Christmas Carol
A Christmas Carol is geschreven in de Victoriaanse tijd. Het verhaal gaat over een oude en verbitterde vrek, Ebenezer Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis een aantal dromen heeft en daardoor tot inkeer komt. Scrooge is een financier en geldwisselaar die zich zijn leven lang heeft gericht op het verkrijgen van meer geld en verder niets. Hij veracht andere zaken dan geld, inclusief vriendschap, liefde en de gedachte van het kerstfeest. Maar dát gaat veranderen…

Toneelgroep De Rederijkers
Officieel: De Rederijkerskamer Eendracht. In de volksmond: De Rederijkers. De vereniging werd opgericht op 14 februari 1870 en is daarmee de oudste toneelvereniging in Zeeland. Destijds was de aanleiding een toneelvoorstelling eerder dat jaar, in Oud-Vossemeer. Dat dorp is waar de roots van de club nog steeds liggen, maar de spelers komen uit de hele gemeente Tholen - én daarbuiten. Ze spelen jaarlijks een grote voorstelling, aan het einde van de winter, begin van het voorjaar. Dat doen ze in de Vossenkuil te Oud-Vossemeer en de Meulvliet te Tholen. Ondanks dat de voorbereidingen voor volgend jaar volop gaande zijn, gaan ze graag de uitdaging aan om met ons dit concert te geven. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

Afscheid Anton Weeren
Accelerando’s Christmas Carol is ons laatste concert met dirigent Anton Weeren. Zoals u wellicht heeft gelezen, heeft hij kort na de zomervakantie zijn vertrek bij onze vereniging aangekondigd. Anton kan zijn volle agenda steeds slechter combineren met het wekelijks afreizen naar Zeeland. Hij is namelijk, naast dirigent van nog twee verenigingen, ook een veelgevraagd trompettist. Vooral met dat laatste nemen zijn werkzaamheden steeds meer toe. Daardoor moest hij keuzes maken. Hij woont in de Randstad, die andere twee orkesten zijn ook daar. Dat is makkelijker combineren dan met de wekelijkse rit naar Sint-Annaland. Jammer maar uiteraard alle begrip. Wij zijn inmiddels vergevorderd in onze zoektocht naar een nieuwe dirigent. Over enkele weken hopen we iemand aan u voor te kunnen stellen.

Kaartverkoop
Komt u kijken en luisteren naar Accelerando’s Christmas Carol op zaterdagavond 16 december? U bent van harte welkom! Bent u lid van onze Club van 50? Dan kunt u gebruik maken van twee gratis kaartjes. Bent u donateur? Dan kosten de kaartjes €5,- per stuk, inclusief één gratis consumptie (twee kaartjes per donateur). Als Vriend van onze vereniging zijn de kaartjes al vanaf vrijdag 24 november voor u beschikbaar bij Boekhandel Heijboer aan de Ring in Sint-Annaland. U kunt ze ook per mail reserveren via ons Secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De reguliere verkoop start een week later, op vrijdag 1 december, in onze kraam op de Wintermarkt in de Voorstraat.

Graag tot ziens op Accelerando’s Christmas Carol!


 

Facebook

Login