Saxofoniste Chantal Hage is zaterdag 6 oktober in de prijzen gevallen in Ede.

Saxofoniste Chantal Hage is zaterdag 6 oktober in de prijzen gevallen in Ede. Daar organiseerde de landelijke muziekorganisatie KNMO het Nederlands Kampioenschap Blazers voor Solisten en Ensembles. De muzikante was geselecteerd voor deelname door eerder geboekte resultaten op het provinciaal concours afgelopen voorjaar.

Het optreden van Chantal was in het vroeg van de middag. Zij kwam uit in de Tweede Divisie voor Solisten met het werk Nuits Blanches van Alain Crépin. Ze behaalde een eerste prijs, met 83 punten. Ze werd daarmee vierde in haar divisie. De saxofoniste werd begeleid door pianiste Henny Besling uit Bergen op Zoom.

Bijzondere prestatie
Het NK Blazers, in de wandelgangen nog steeds het Topconcours genoemd, werd gehouden in het Akoesticum, nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater. Daar oordeelden juryleden Jacques Claessens en Jos van de Braak over 36 optredens van solisten en ensembles, verspreid over vijf verschillende divisies. ,,Ik ben er trots op dat één van deze optredens door een Accelerando-lid is verzorgd.’’ zegt voorzitter Jacco Goedegebuure. ,,Enerzijds omdat het een bijzondere prestatie is om voor dit kampioenschap uitgenodigd te worden. Anderzijds omdat onze vereniging alweer voor het zesde jaar op rij op dit evenement is vertegenwoordigd!’’


Facebook

Login