Op 30 maart vindt het benefietconcert Leven met Lyme plaats.

Op zaterdagavond 30 maart organiseren muziekvereniging Accelerando, zangvereniging Kir Royal en het Schorrekoor uit Sint-Annaland een benefietconcert. Samen met het Casembrootkoor en de band Toeval vragen ze aandacht voor de ziekte van Lyme. Dit doen ze onder de noemer Leven met Lyme. Ook hopen ze een bedrag bijeen te zingen en spelen, ten gunste van de behandeling van Accelerando-lid Marleen van der Moere, die met deze ziekte te kampen heeft. Het concert vindt plaats in de sportzaal van de Wellevaete.

Leven met Lyme: het is een hele opgave. Daar weet de 17-jarige Marleen van der Moere uit Sint-Annaland alles van. Al jaren strijdt ze tegen deze ziekte, al wist ze de eerste jaren niet waartegen ze precies vocht. In Nederland is Lyme een weinig erkende aandoening. Haar ernstige energietekort, heftige hoofdpijnaanvallen, verlammingsverschijnselen en beperkt gezichtsvermogen, kregen in eigen land allerlei stempels, behalve het goede. Totdat ze in Augsburg, Duitsland, de diagnose kreeg die ineens al haar klachten verklaarden.

Kostbare behandeling
Marleen is in Augsburg aan haar behandeling begonnen. Een veelvoud en diversiteit aan antibiotica is er een onderdeel van. Daarnaast diverse therapieën. Een lange, maar vooral ook kostbare weg. De in het buitenland gemaakte kosten, worden door de Nederlandse ziektekostenverzekering maar beperkt vergoed. Dus komen de kosten voor het overgrote deel voor de rekening van de familie Van der Moere. En dat weegt zwaar.


Muzikale handen ineengeslagen
Marleen is een muzikale jongedame. ,,Ze heeft een grote liefde voor de trompet.’’ vertelt Accelerando-voorzitter Jacco Goedegebuure. ,,Dit instrument speelt ze bij Accelerando, maar ook bij de dweilband Dèèr Voelde Niks Van in Bergen op Zoom. En als basisschoolleerling zong ze in het Casembrootkoor.’’ Ze heeft het muzikale niet van een vreemde. Moeder Marie-Cristien zong bij dameszangvereniging Kir Royal, vader Harry speelt toetsen en zingt bij de band Toeval. ,,Niet gek dus dat deze verenigingen, samen met het Schorrekoor, de muzikale handen ineenslaan om de familie te helpen.’’

Benefietconcert Leven met Lyme
Dat doet men dus met het benefietconcert Leven met Lyme. Een muzikaal evenement met een informeel karakter. ,,Overigens niet alleen met een financieel doel.’’ zegt Goedegebuure. ,,Marleen heeft zich in deze periode ook een persoonlijk doel gevormd. Dat is om meer aandacht te vragen voor de ziekte in eigen land. Daar dragen we ook graag een steen aan bij.’’

Het benefietconcert Leven met Lyme is op zaterdagavond 30 maart in de grote zaal van sport- en gemeenschapscentrum De Wellevaete. Zaal gaat om 18.30 uur open, om 19.00 uur begint het programma. Kaarten zijn vanaf 1 maart te koop bij boekhandel Heijboer aan de Ring te Sint-Annaland.

Facebook

Login