Prijzen en kampioenschap voor drie muzikanten van Accelerando.

Drie leden van muziekvereniging Accelerando uit Sint-Annaland zijn zaterdag 5 oktober in de prijzen gevallen in Ede. Daar organiseerde de landelijke muziekorganisatie KNMO het Nederlands Kampioenschap Blazers voor Solisten en Ensembles. De saxofonist Nienke van Vossen en bugelisten Jirsca Vroegop en Imanda van Vossen, waren geselecteerd voor deelname door eerder geboekte resultaten op het provinciaal concours afgelopen voorjaar.

Het NK Blazers, in de wandelgangen nog steeds het Topconcours genoemd, werd gehouden in het Akoesticum, nationaal trainingscentrum voor muziek, dans en theater. Daar oordeelden juryleden Jacques Claessens en André Heuvelman over 40 optredens van solisten en ensembles, verspreid over zeven verschillende divisies. We zijn er trots op dat twee van deze optredens door leden van Accelerando zijn verzorgd! Enerzijds omdat het een bijzondere prestatie is om voor dit kampioenschap uitgenodigd te worden. Anderzijds omdat onze vereniging alweer voor het zevende jaar op rij op dit evenement is vertegenwoordigd.

Eerste prijzen + kampioenschap
Als eerst was het de beurt aan Nienke van Vossen. Ze kwam uit in de Tweede Divisie voor Solisten met het werk Nuits Blanches. Ze behaalde een eerste prijs met 85 punten. Later in de middag volgde het bugelduo Imanda van Vossen en Jirsca Vroegop. Zij kwamen uit in de Eerste Divisie voor Ensembles met het werk Concerto. Ook voor hen een eerste prijs, met 80 punten. Ook werden ze daarmee Nederlands kampioen in hun divisie. Alle Accelerando-muzikanten werden begeleid door pianiste Henny Besling uit Bergen op Zoom.

Facebook

Login