Onderdelen van de Vereniging

Dick Verhoef

Dick

Vanaf 9 januari 2018 is Dick Verhoef (1967) muzikaal leider van het fanfareorkest van Accelerando.

Dick studeerde zowel directie als hoorn aan het Rotterdams Conservatorium. Nog tijdens zijn studie remplaceerde hij als hoornist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder dirigenten als Bernard Haitink, Valery Gergiev, Simon Rattle, Edo de Waart en Kurt Sanderling.

Op 22-jarige leeftijd werd hij kernlid van het Nederlands Blazersensemble (NBE) en maakte hij vele concertreizen over de hele wereld waaronder ook drie staatsbezoeken aan Thailand, Turkije en India. Bij de buitenlandse tournees verzorgden hij en zijn collega’s masterclasses en dirigeerde Dick het NBE tijdens verschillende internationale festivals, zoals het Cervantino Festival te Mexico en het New Zealand Festival. In 1991 startte Dick als eerste hoornist bij het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest (NPhO) – later Holland Symfonia en Het Ballet-orkest.

Sinds 2004 is Dick met groot enthousiasme betrokken bij het Jong Blazersensemble (jongNBE). Hij coacht topstudenten uit binnen- en buitenland die studeren aan Nederlandse conservatoria. Zij mogen twee jaar lang deel uitmaken van het jongNBE en krijgen een leertraject in samenspel, programmering en presentatie.

Johan van Vossen

Johan van Vossen (1967) is iemand uit de eigen kweek van Accelerando en sinds vele jaren de instructeur van onze slagwerkgroep. Hij heeft zijn eerste lessen gevolgd bij Bram Goedegebuure. Na circa 15 jaar lid te zijn geweest is hij op les gegaan bij de Zeeuwse Muziekschool waar hij lessen heeft gevolgd bij Ad den Dekker. De Zeeuwse muziekschool heeft hij met goed gevolg volbracht tot en met het D-examen.

Naast  Accelerando is hij actief bij verschillende orkesten in de regio, waaronder de Bergse Operette Vereniging.

Johan is getrouwd met Imanda (bugeliste) en trotse vader van Nienke, Sietske en Joost.

Pieter-Jan van den Berg

Pieter-Jan van den Berg (1987) is een geboren en getogen Bergenaar. Zijn muzikale carrière begon al vroeg. Als kind volgde hij Algemene Muzikale Vorming en trompetles bij de Gemeentelijke Muziek- en Dansschool, het huidige CKB. Hier zong hij ook in het kinderkoor. Als trompettist speelde hij bij harmonie Concordia. Ook viel hij her en der in.

Gedurende zijn middelbare schooljaren nam hij zangles. Daarna volgde een enerverende studententijd. Halverwege zijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening startte hij met opleidingen aan de Musicalschool en het Conservatorium. Hij is daardoor van vele markten thuis! Hij is muziekdocent en dirigent. Daarnaast is hij uitvoerend musicus op gebied van zang. Voor zanglessen heeft hij de beschikking over een eigen studio.

Ook is Pieter-Jan te boeken als uitvoerend artiest. Hij werkt graag aan muzikale en culturele projecten en heeft daarbij veel raakvlakken met zorg en entertainment.