Onderdelen van de Vereniging

Pierre van Broekhoven

Sinds september 2023 is Pierre van Broekhoven de interim-dirigent van het fanfareorkest.

Pierre is een vertrouwd gezicht voor Accelerando. Hij was er eerder dirigent van 1984 tot 2003. Samen met hem beleefde onze vereniging verschillende hoogtepunten, zoals de vele concoursbezoeken, thematische jaarconcerten en muzikale reizen naar het buitenland.

We zijn blij dat Pierre weer even terug is bij onze vereniging!

Sven Buuron

Sinds september 2022 staat de slagwerkgroep onder leiding van Sven Buuron (1994) uit Bergen op Zoom.

Sven is allround slagwerker. Hij is opgegroeid met de muziekvereniging Sint-Cecilia Eensgezindheid uit Halsteren. Daar heeft hij leren trommelen en later heeft hij melodisch geleerd bij slagwerkschool Brok in Steenbergen. Uiteindelijk werd hijzelf de slagwerkdocent van zijn muziekvereniging. Daarnaast is hij een veelgevraagd invaller.

Ook maakt hij deel uit van het Fanfarekorps Nationale Reserve. Hiermee geeft hij door het jaar heen verschillende concerten, in binnen- en buitenland.

Pieter-Jan van den Berg

Pieter-Jan van den Berg (1987) is een geboren en getogen Bergenaar. Zijn muzikale carrière begon al vroeg. Als kind volgde hij Algemene Muzikale Vorming en trompetles bij de Gemeentelijke Muziek- en Dansschool, het huidige CKB. Hier zong hij ook in het kinderkoor. Als trompettist speelde hij bij harmonie Concordia. Ook viel hij her en der in.

Gedurende zijn middelbare schooljaren nam hij zangles. Daarna volgde een enerverende studententijd. Halverwege zijn studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening startte hij met opleidingen aan de Musicalschool en het Conservatorium. Hij is daardoor van vele markten thuis! Hij is muziekdocent en dirigent. Daarnaast is hij uitvoerend musicus op gebied van zang. Voor zanglessen heeft hij de beschikking over een eigen studio.

Ook is Pieter-Jan te boeken als uitvoerend artiest. Hij werkt graag aan muzikale en culturele projecten en heeft daarbij veel raakvlakken met zorg en entertainment.